Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Skarsgård klar för nya "Beck"-filmerna

Valter Skarsgård är klar för rollen som Martin Becks polisaspirerande barnbarn, i de nya filmerna från kriminallångköraren.
Film • Publicerad 1 november 2021
Valter Skarsgård spelar Vilhelm Beck i de nya filmerna. Pressbild.
Valter Skarsgård spelar Vilhelm Beck i de nya filmerna. Pressbild.Foto: Johan Paulin

Valter Skarsgård ska spela barnbarnet Vilhelm, i den kommande "Beck"-filmen, som har premiär på juldagen på C More.

– I den här vändan blir det lite introduktion av karaktären, han börjar plugga på Polishögskolan och jobbar sig in i den världen, berättar Valter Skarsgård.

"Kan svänga"

Annons

Martin Becks (Peter Haber) barnbarn har dykt upp i filmserien tidigare, men det är först nu som rollfiguren får mer utrymme. Och det är första gången som Vilhelm Beck spelas av just Valter Skarsgård.

– Det är ett intressant upplägg, när man ska skapa en ny karaktär som redan finns sedan tidigare. Samtidigt är jag helt ny i den här miljön, säger Valter Skarsgård.

Han är yngst av de skådespelande Skarsgårdbröderna, och har nyligen medverkat i Netflix isländska produktion "Katla" och Viaplay-serien "Zebrarummet". Men huruvida 26-åringen befinner sig mitt i sitt stora genombrott kan han inte svara på.

– Jag hoppas det, men det är svårt att säga. Det kan svänga hur som helst och när som helst i den här branschen. Men det är jättekul att jag har så mycket som är aktuellt, jag har haft en sådan lyx att jag har kunnat jobba med så roliga projekt, trots corona.

TT: Varför tror du att så många i din familj lyckas som skådespelare?

– Jag tycker att alla är väldigt begåvade, men hur det kommer sig att det finns en sådan talang är märkligt. Det känns som att det har passerat att vara enbart ett sammanträffande, eftersom vi är sex stycken som jobbar som skådisar nu... eller vad det nu är.

Ligger i hårdträning

Just nu befinner sig Valter Skarsgård mitt i förberedelserna inför filmen om hockeylegenden Börje Salming, där han spelar huvudrollen. Insatsen kräver stora förberedelser, inte minst fysiskt.

– Börje var ju inte bara en elitidrottare, utan ökänt benhård, fysiskt och mentalt. Jag fick vända livet upp och ner för att ge mig in i det här, jag känner att jag vill göra så gott jag kan.

TT: Vad har du för drömmar och mål?

– Jag vill bara fortsätta att jobba som skådespelare, utan att oroa mig för att inte kunna betala hyran. Jag är ganska enkel på det sättet. Sedan vill jag kunna göra en massa roliga roller. Jag har inte riktigt det här behovet av att nå Hollywood, säger han.

Fakta: Valter Skarsgård

Valter Skarsgård är född 1995 och är son till Stellan Skarsgård och My Skarsgård.

Han är bror till Alexander, Gustaf, Sam, Bill, Eija, Ossian och Kolbjörn Skarsgård.

Under året har han bland annat synts i tv-serier som "Katla" och "Zebrarummet". Framöver medverkar han i de nya "Beck"-filmerna, och spelar även huvudrollen i en kommande film om Börje Salming.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons