Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Sean Penn lånar ut sin Oscar till Zelenskyj

Hollywoodskådespelaren Sean Penn har lånat ut en av sina två Oscarsstatyetter till Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Denne överlämnade sin tur en ukrainsk hedersmedalj till Sean Penn, rapporterar .
Film • Publicerad 9 november 2022
Sean Penn lånar ut sin Oscarsstatyett till Volodymyr Zelenskyj.Foto: Ukrainas presidentkontor/AP/TT

– Det är bara en larvig, symbolisk gest, men vetskapen om att den är här med dig kommer att få mig att känna mig bättre, säger Penn i en video som Zelenskyj har lagt ut i sociala medier, och tillägger:

– Du kan ta med den till mig i Malibu när du har segrat.

Annons

Zelenskyj tackar Penn för sitt "genuina och betydande" bidrag till att sprida budskapet om vad som händer i Ukraina.

Sean Penn är känd för sin politiska aktivism och har tidigare sagt att han funderar på att ansluta sig till den ukrainska armén. I våras arbetade han med en dokumentär i Ukraina om den ryska invasionen men blev till slut tvungen att lämna landet. Kreml svarade med att sätta upp Sean Penn på listan över personer som inte får besöka Ryssland.

Sean Penn har fått Oscars för bästa manliga huvudroll i filmerna "Mystic River" och "Milk".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons