Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Sami betalar ut pengar till musiker tidigare

Musik • Publicerad 28 maj 2020
Organisationen Sami betalar ut stödpengar till sina medlemmar i förtid på grund av coronaepidemin. Arkivbild.
Organisationen Sami betalar ut stödpengar till sina medlemmar i förtid på grund av coronaepidemin. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Sami, Svenska artisters och musikers intresseorganisation, betalar ut drygt 27,5 miljoner kronor till sina medlemmar tidigare än vanligt, på grund av coronakrisen. Vanligtvis gör Sami kvartalsvisa utbetalningar och det är årets tredje utbetalning som nu sker i förtid. Pengarna ska underlätta för artister och musiker som har drabbats av intäktsbortfall på grund av bland annat inställda konserter.

"Vi är väldigt glada över att kunna betala ut Sami-pengar som normalt brukar betalas ut i september, redan nu i maj. Vårt fokus har varit att styra om jobb för att kunna tidigarelägga den här utbetalningen – som blir den tredje i raden – för att underlätta för artister och musiker som drabbas av intäktsbortfall till följd av pandemin", säger vd Stefan Lagrell i ett pressmeddelande.

7 296 artister och musiker får dela på summan, men det betyder även att årets senare utbetalningar kan bli lägre, poängterar Sami.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons