Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Ronja Rövardotter" blir familjeteater

Nöje/kultur • Publicerad 10 november 2021
Dan Håfström och Hanna Zetterberg spelade i Tage Danielssons film "Ronja Rövardotter" (1984). Arkivbild.
Dan Håfström och Hanna Zetterberg spelade i Tage Danielssons film "Ronja Rövardotter" (1984). Arkivbild.Foto: Stefan Lindblom/TT

Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter blir familjeteater. Den 18 december är det premiär för "Ronja Rövardotter" på Intiman i Stockholm. Huvudrollen som Ronja spelas växelvis av Lea Antunovic-Lindblad, 10, och Bella Edberg, 13. Birk spelas växelvis av Albin Modin, 12, och Ludvig Ennart, 14.

Föreställningen regisseras av Kålle Gunnarsson.

Annons

"Jag har under ett års tid jobbat med en ny dramatisering för teaterscenen av denna fantastiska berättelse, med Björn Isfälts underbara musik. Redan som nioåring blev jag trollbunden när jag såg Ronja Rövardotter på bio. Vi ser fram emot att möta publiken på Intiman hela julen, när vi äntligen får framföra vår version av denna odödliga klassiker", säger han i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är det känt att "Ronja Rövardotter" även ska bli tv-serie på Viaplay med manus av Hans Rosenfeldt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons