Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Rolig bok om alla världens möjliga och omöjliga husdjur

”Mina husdjur” är en riktigt skojfrisk rimmad bilderboksberättelse om allsköns husdjur som man kan ha eller inte ha. Eva Wahlström har läst.
Bokrecension • Publicerad 27 februari 2021
Detta är en recension i Blekinge Läns Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Erik Svetoft och Nils Andersson.
Erik Svetoft och Nils Andersson.Foto: Magnus Liam Karlsson

Mina husdjur

Författare: Nils Andersson

Bild: Erik Svetoft

Förlag: Rabén & Sjögren

”Mina husdjur” är en rolig bok om alla världens möjliga och omöjliga husdjur. Nils Anderssons text rimmar in i minsta detalj. Till och med försättsbladet är på vers, en inbjudande dörr med skyltar som: ”Vänligen knacka! MVH En alpacka” och ”Välkommen hit på besök!/En parakit och en hök”. Ur en öppen kattlucka visar bilden en kattsvans och en väl tilltagen kattrumpa på väg in i huset och i boken.

Det finns ingen hejd på alla sorters djur som det osynliga berättarjaget inhyser i sitt lustiga hus. Verserna är glatt absurdistiska:

Annons

”Fisken diskar disken / Undulaten torkar faten / Masken rensar vasken / Buffelhjorden torkar borden / Måsen kokar såsen / Som en iller / Spiller”

Illustratören Erik Svetoft har verkligen haft en uppsjö av fantasieggande stoff att arbeta med och han gör det med den äran. Bilderna är fartfyllda, humoristiska och infallsrika. Det finns många roliga detaljer att kika på som till exempel den vitsiga flaskan med diskmedel som har ett gåshuvud på etiketten och heter ”Gäss”.

Eva WahlströmSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons