Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ricci och Lewis i nytt skräckdrama

De slog båda igenom som barnskådespelare och har arbetat med en rad av USA:s främsta regissörer.
Nu möts Christina Ricci och Juliette Lewis i tv-serien ”Yellowjackets”, som blandar drama och skräck.
Tv • Publicerad 11 november 2021
Christina Ricci spelar en av huvudrollerna i tv-serien "Yellowstone" som snart har premiär på Paramount+. Pressbild.
Christina Ricci spelar en av huvudrollerna i tv-serien "Yellowstone" som snart har premiär på Paramount+. Pressbild.Foto: Paul Sarkis
Juliette Lewis som Natalie i "Yellowjackets". Pressbild.
Juliette Lewis som Natalie i "Yellowjackets". Pressbild.Foto: Kailey Schwerman
Christina Ricci älskar att spela rollfigurer som är "små men farliga". Arkivbild.
Christina Ricci älskar att spela rollfigurer som är "små men farliga". Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

– Jag har gjort många skräckfilmer, jag älskar skräck. Samtidigt har det inte alltid varit ett givet val – men skräck är lättast att finansiera i dag, säger Christina Ricci.

”Yellowjackets” utspelar sig på två tidsplan. I det ena möter vi tjejerna i ett fotbollslag, vars plan kraschar ute i vildmarken. Hos dem som överlever kraschen uppstår snart litet grand av en ”Flugornas herre”-stämning, och ute i skogen finns någon eller någonting som snart kommer att hota dem till livet. I det andra tidsplanet är vi i nutid, där några av dem som överlevde och räddades försöker tackla sina traumatiska minnen och samtidigt reda ut vad det var som hände.

"Små men farliga"

Annons

Ricci och Lewis spelar två av dessa vuxna kvinnor.

– Jag älskar att spela karaktärer som är små men farliga. Om det är bra gjort ska publiken tycka om även den onda karaktären. Det är bedövande att spela någon som publiken måste kunna relatera till, säger Christina Ricci.

Juliette Lewis ser sin rollfigur som en person som i princip struntar i allt.

– Även om det innebär att hon förstör sig själv. Hon är grundad i överlevnad. Allt här handlar om att överleva. Ute i skogen var hon tvingad att lära sig vem hon kunde lita på, hon fick lära sig att döda det hon skulle äta. Nu är de tvingade att arbeta tillsammans igen, men de har mycket i bagaget som stör.

"Kan vara skrämmande"

Både Ricci och Lewis fick uppleva hur det var att vara barnstjärnor med den uppmärksamhet det förde med sig. Juliette Lewis konstaterar att det inte enbart var positivt.

– Det kan vara oerhört skrämmande, och det var det för mig. Det finns å andra sidan numera de som kan navigera genom det. Filmindustrin gav mig en känsla för vad jag skulle göra med mitt liv, och det är jag tacksam för. Samtidigt kan för mycket uppmärksamhet vara tufft.

– Men när jag ser tillbaka fick jag ju också möjlighet att jobba med de stora regissörerna. Scorsese, Oliver Stone och Lasse Hallström.

Fakta: Lewis och Ricci

Namn: Juliette Lewis.

Ålder: 48.

Bor: Los Angeles.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare roller i urval: "Ett päron till farsa firar jul", "Cape Fear", "Gilbert Grape", "Natural born killers", Strange days, "En kvinnas hämnd", "Osage County", "I know this much is true".

Aktuell: I "Yellowjackets" som får premiär på Paramonut+ den 8 november .

Namn: Christina Ricci.

Ålder: 41.

Bor: Los Angeles.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare roller i urval: "Familjen Addams", "Casper", "The ice storm", "Fear and loathing in Las Vegas", "Sleepy Hollow", "Prozac nation", "The good wife".

Aktuell i : "Yellowjackets" som får premiär på Paramount+ den 8 november.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons