Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Rekordmånga får bidrag för att spela in musik

Musik • Publicerad 9 december 2021
Fler än någonsin fick bidrag från Kulturrådet för musikutgivning. Arkivbild.
Fler än någonsin fick bidrag från Kulturrådet för musikutgivning. Arkivbild.Foto: Per Larsson/TT

123 aktörer får dela på nästan sex miljoner kronor i bidrag från Kulturrådet för musikutgivning. Det är fler än vid tidigare ansökningsomgångar, enligt ett pressmeddelande från myndigheten.

"Vi ser att flera sökande tar upp aktuella samhällsfrågor i sitt skapande, till exempel klimatkrisen, migration och psykisk ohälsa. Det visar att kulturen alltid speglar och är en aktiv del i samhällsdebatten. De sökande står starka i sin musikaliska kraft, även utan ett tydligt budskap annat än det musikaliska", säger handläggare Emma Carlsson.

Annons

Det totala beloppet är på 5 922 500 kronor, även det högre än vanligt. Dock minskade antalet ansökningar till höstens bidragsomgång och nu är man tillbaka på samma nivå som före pandemin med 390 godkända ansökningar.

Bland de som beviljats bidrag finns Avantgardet, Franska Trion, Det Brinner och David Ritschard.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons