Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Rederiet"-skådespelare död

Skådespelaren och författaren Anders Larsson har avlidit, rapporterar . För svenska tv-tittare var han känd för rollen som ”Malte” i 1990-talssåpan ”Rederiet”.
Tv • Publicerad 20 september 2021
Här är ensemblen i SVT:s långkörare "Rederiet" när det allra sista avsnittet spelats in i oktober 2001. Arkivbild.
Här är ensemblen i SVT:s långkörare "Rederiet" när det allra sista avsnittet spelats in i oktober 2001. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Djurfantasten Malte var vän med bartendern "Joker", spelad av Johannes Brost, och en återkommande gäst på färjan Freja. Hans fäbless för olika exotiska djur skrämde ofta slag på personalen ombord.

Anders Larsson föddes i Västervik 1952 och tog examen från Statens scenskola i Göteborg 1979. Han arbetade som skådespelare, författare och dramatiker och var verksam vid Malmö stadsteater och Åbo svenska teater.

Annons

I slutet av 1970-talet flyttade han till Finland och han var gift med den finlandssvenska författaren och dramatikern Susanne Ringell.

Föreställningen "Gröna rummet" i Diktarhemmet i Borgå blev Anders Larssons sista offentliga engagemang. Två föreställningar återstod när han hastigt avled natten till måndagen, skriver Hufvudstadsbladet.

Anders Larsson blev 68 år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons