Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Privatteatrar vädjar om vaccinbevis

Teater • Publicerad 3 september 2021
Privatteatrarna hotas av rådande restriktioner för publikavstånd. Arkivbild.
Privatteatrarna hotas av rådande restriktioner för publikavstånd. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Skådespelarna Kajsa Ernst, Sofia Ledarp, Malena Ernman, Robert Gustafsson och Samuel Fröler går samman i ett upprop för privatteatrarnas framtid.

Sedan pandemin bröt ut kämpar många scener i motvind under rådande publikrestriktioner. När det gäller privatteatrar är läget akut, enligt skådespelarna.

Annons

– En privatteater kan inte spela med förlust varje kväll och sen hoppas på att långt senare eventuellt få en ersättning från stat eller kommun, som kanske dessutom bara täcker en del av förlusten, säger Robert Gustafsson till Dagens Nyheter.

Avståndsregeln på en meter för publika tillställningar gör att teatrarna måste spela för halvtomma hus. En lösning är ett så kallat "covidbevis", för fullvaccinerade eller personer med negativt covidtest.

– Det handlar om att få bort ett, som jag tycker själv, näringsförbud, säger Kajsa Ernst till DN.

Regeringen utreder sedan en tid tillbaka möjligheten att införa vaccinbevis.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons