Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Priscilla Presley stal showen i Venedig

När filmteamet bakom "Priscilla" möter pressen i Venedig är Priscilla Presley inte tänkt att vara med på podiet. Men i slutänden stjäl 78-åriga Presley hela showen.
Nöje • Publicerad 4 september 2023
Priscilla Presley var på plats under presskonferensen i Venedig för filmen "Priscilla".
Priscilla Presley var på plats under presskonferensen i Venedig för filmen "Priscilla".Foto: Vianney Le Caer/AP/TT
Jacob Elordi, regissören Sofia Coppola, Cailee Spaeny och Priscilla Presley möter pressen på filmfestivalen i Venedig.
Jacob Elordi, regissören Sofia Coppola, Cailee Spaeny och Priscilla Presley möter pressen på filmfestivalen i Venedig.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Vid förra årets filmfestival i Cannes var en av de mest uppmärksammade filmerna Baz Luhrmanns ”Elvis”. Den skildrade relationen mellan Elvis Presley och Priscilla Beaulieu Presley mestadels ur hans synvinkel. En något annan sida av storyn får biobesökarna se i Sofia Coppolas film ”Priscilla”, som delvis bygger på boken "Elvis and me".

– Jag älskade honom. Han var mitt livs stora kärlek. Jag lämnade honom eftersom jag inte stod ut med livet på Graceland, säger Priscilla Presley.

Annons

Egentligen ska hon inte vara med på presskonferensen för filmen. Medan Sofia Coppola och hennes huvudrollsinnehavare Cailee Spaeny och Jacob Elordi sitter upp på podiet, är den verkliga Priscilla placerad på första raden nedanför.

"Svårt att se"

En journalist frågar om Priscilla Presley kan säga vad som grep henne mest när hon såg filmen. Hon svarar:

– Slutet.

Hon är tyst några sekunder och fortsätter:

– Jag identifierade mig mest med slutet. Det är mycket svårt att se en film som handlar om ditt eget liv och din stora kärlek.

Här tystnar hon och börjar gråta. Hon får en näsduk, torkar tårarna och fortsätter:

– Sofia har gjort ett fantastiskt jobb, hon har verkligen gjort sin hemläxa. Och jag har hela tiden backat upp henne och gett henne vad jag har kunnat.

"Kände mig äldre"

Filmen handlar om hur paret möttes i Tyskland när hon var 14 år och slutar med att hon lämnar maken och Graceland.

– Det var svårt för mina föräldrar att förstå varför Elvis var intresserad av mig. Men det handlade mycket om att hans mamma nyligen hade dött och jag blev den person som kunde sitta och trösta honom. Jag var bara 14, men jag kände mig äldre.

Priscilla Presley vänder sig mot ryktena om att hon och Elvis skulle ha haft sex redan vid den tidpunkten.

Annons

– Det är fel. Vi hade inte sex då. Han respekterade det faktum att jag bara var 14. Han släppte in mig i sin värld, och han litade på mig. Jag berättade aldrig något om honom, inte i skolan eller för några andra.

I filmen skildras hur Priscilla blev mer och mer ensam i Graceland, även efter det att dottern Lisa Marie hade fötts, och hur festandet i huset till sist fick henne att lämna.

– Men vi fortsatte att vara nära vänner och jag såg till att han fick träffa vår dotter hela tiden, säger Priscilla Presley.

Fakta: Priscilla Presley

Namn: Priscilla Presley.

Ålder: 78 år.

Familj: Dottern Navarone Garibaldi. Dottern Lisa Marie avled i vintras.

Bor: I Los Angeles i USA.

Yrke: Skådespelare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons