Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Prince-basist till Umeå jazzfestival

Fyra internationella jazzartister kommer till Umeå i höst, enligt . En av dem är den danska basisten Ida Nielsen, som spelat med världsartisten Prince.
Musik • Publicerad 3 juli 2021
Ida Nielsen är en av artisterna som kommer till Umeå jazzfestival i höst.
Ida Nielsen är en av artisterna som kommer till Umeå jazzfestival i höst.Foto: Umeå jazzfestival

Ida Nielsen spelade med Prince i bandet "The New power generation" under åren fram till hans död 2016. I höst kommer hon till Umeå tillsammans med "The Funkbots", som kombinerar urbana toner med rootsmusik, enligt ett pressmeddelande.

Klar för festivalen är också Keyon Harrold från Missouri i USA, som spelade trumpet i rollen som jazzlegendaren Miles Davis i filmen "Miles ahead" från 2015. Harrold beskrivs som "en ung trumpetvirtuos", som blandar politiska engagemang, berättelser från gatan och jazztraditioner. Han har tidigare jobbat med världstjärnor som Jay-Z, Beyoncé, Eminem och Mary J. Blige.

Annons

Även den kritikerrosade gitarristen och kompositören Pedro Martins från Brasilien är med i festivalens första släppta lineup, samt saxofonstjärnan Lakecia Benjamin från New York. Hon har sina rötter i karibisk dansmusik och är känd för sina tolkningar av John Coltranes musik.

Umeå jazzfestival arrangeras den 27–31 oktober i höst.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons