Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Premiärdatum klart för Beatles-dokumentär

Det som ursprungligen planerades som en biofilm har nu förvandlats till en sex timmar lång miniserie för tv. "The Beatles: Get back" får premiär på Disney Plus i höst.
Film • Publicerad 17 juni 2021
The Beatles: Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr och John Lennon. Arkivbild.
The Beatles: Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr och John Lennon. Arkivbild.Foto: AP-TT

Den tredelade musikdokumentären kommer att sändas under den amerikanska thanksgiving-helgen den 25–27 november, rapporterar Deadline.

Regissören Peter Jackson, med epos som "Sagan om ringen" och "King Kong" på meritlistan, är känd för att göra långa filmer och dokumentären om den legendariska brittiska popgruppen är inget undantag.

Annons

Filmen utgår å andra sidan från 55 timmar av aldrig tidigare släppt rörligt material, inspelat mellan den 2 och 31 januari 1969. Höjdpunkten är den sista spelning bandet gjorde på sitt företag Apples tak för drygt 50 år sedan.

– Denna fenomenala samling av aldrig tidigare visade bilder ger en unik inblick i kamratskapet, det geniala låtskrivandet och den stora påverkan som det här ikoniska bandet har haft genom tiderna. Vi ser verkligen fram emot att dela "The Beatles: Get back" med fans runt om i världen, säger Peter Jackson i en kommentar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons