Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Politiker anmäler Jimmy Kimmel för ett skämt

Brott • Publicerad 10 april 2022
Jimmy Kimmel polisanmäld för ett skämt. Arkivbild.
Jimmy Kimmel polisanmäld för ett skämt. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Den amerikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greene är inte mycket för skämt.

I alla fall inte om de handlar om henne.

Annons

Nu har den kontroversiella republikanska politikern polisanmält komikern och programledaren Jimmy Kimmel för olaga hot, skriver hon på Twitter.

Kimmel skämtade om Greene efter att hon i tisdags förra veckan på twitter anklagat tre av sina kollegor för att vara för pedofili, eftersom de gav sitt stöd till Ketanji Brown Jacksons nominering till högsta domstolen, skriver The New York Times.

– Jag skämtade. Jag sade: "Var är Will Smith när du behöver honom?" Och publiken skrattade. Och sedan såg hon det och hon bestämde sig för att få lite politiska fördelar ur det, kommenterade Jimmy Kimmel polisanmälan i sin show i fredags.

Skämtet skedde i svallvågorna efter senaste Oscarsgalan, då skådespelaren Will Smith gick upp på scenen och örfilade komikern Chris Rock.

Det är oklart om polisanmälan kommer att leda till någonting.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons