Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Poeter mot krig skriver för Ukraina

Litteratur • Publicerad 12 april 2022
Poeten Bruno K Öijer på Dramaten i Stockholm. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Initiativet "Poeter mot krig" återvänder efter 19 år. I en ny antologi finns många tidigare opublicerade dikter. Bruno K Öijer, Rosanna Fellman och Elis Monteverde Burrau är några av 44 medverkande skribenter.

Senast boken gjordes var i samband med den USA-ledda invasionen av Irak 2003. Nu går allt överskott av försäljningen till Röda Korsets insamling för humanitära insatser i Ukraina.

Annons

"En diktsamling stoppar inget krig men alla solidariska insatser runt om i världen just nu kan ge det ukrainska folket den frist de behöver för seger, frihet och fred", säger Opulens chefredaktör Stefan Bergmark i ett pressmeddelande.

Poeter mot krig ges ut av Opulens magasin och Ekström & Garay förlag i samarbete med ABF Malmö, ABF Göteborg och Exakta Print.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons