1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kultur

Pete Davidson ska spela Joey Ramone

Film • Publicerad 16 april 2021
Pete Davidson (till vänster) ska spela Joey Ramone (till höger). Pressbild.
Pete Davidson (till vänster) ska spela Joey Ramone (till höger). Pressbild.Foto: Kevin Winter/Marcia Resnik/Netflix

Komikern Pete Davidson ska porträttera Joey Ramone i en film om sångarens liv skriver Rolling Stone. "I slept with Joey Ramone" är arbetstiteln och filmen bygger på Ramones bror Mickey Leighs bok med samma namn från 2009. Boken utspelar sig under punkens tidiga år, där Ramones, efter sitt självbetitlade debutalbum 1976, blev förgrundsgestalter.

Regissören Jason Orley skriver manus till filmen tillsmamans med Pete Davidson. De två är vänner och Orley har bland annat regisserat filmen "Big time adolescence", med Davidson i huvudrollen.

Tidigare har det rapporterats att regissören Nick Cassavetes köpt rättigheterna till en filmatisering av "I slept with Joey Ramone", men nu verkar han ha släppt dem till Orley och Davidson. Enligt Netflix har Joey Ramones dödsbo godkänt och gett stöd till en filmatisering.

Joey Ramone hette egentligen Jeffrey Hyman. Han gick bort 2001 i lymfkörtelcancer, 49 år gammal.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.