1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kultur

Pernilla Wahlgren har skiljt sig från Tomten

Tomtemor (Pernilla Wahlgren) har tagit ut skilsmässa och lämnat Tomten (Per Andersson). Nu har han barnen hos sig varannan vecka och försöker få ihop livet.
Tv • Publicerad 16 april 2021
Så här såg det ut i "Panik i tomteverkstan". I den kommande fortsättningen har Pernilla Wahlgrens Tomtemor lämnat Nordpolen. I stället är det Tomten (Per Andersson) som står i fokus. Arkivbild.
Så här såg det ut i "Panik i tomteverkstan". I den kommande fortsättningen har Pernilla Wahlgrens Tomtemor lämnat Nordpolen. I stället är det Tomten (Per Andersson) som står i fokus. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Så ser familjesituationen ut på Nordpolen när inspelningarna av "Mer panik i tomteverkstan" drar i gång. Fortsättningen på 2019 års adventskalender ska sändas i SVT i oktober och handlingen utspelas den här gången under sommarhalvåret. Med lugnare arbetstakt i tomteverkstan blir det mer fokus på privatlivet. Pernilla Wahlgrens Tomtemor har den här gången flytt fältet och bor numera i den vanliga världen.

I stället är det Tomten som står i fokus, inte minst hans försök att få ihop vardagen som ensamstående förälder med kärleken. När Skogsrået (Alida Morberg) dyker upp i byn blir de ett par.

– Kan lova att det blir ännu mer panik nu när Tomten är singelfarsa. Många av de gamla karaktärerna är med, men också flera nya roliga figurer som man kanske inte associerar med Tomtens värld, säger Per Andersson om sin rollfigur.

Barnen Julle och Julina spelas av Elis Nyström och Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou. Det gamla gardet i Tomterådet gestaltas av Christina Schollin, Lasse Åberg, Katarina Ewerlöf, Sven Melander, Ulla Skoog och Johan Rabaeus. Rolf Skoglund är själva Ur-tomten.

För manus och regi står Fredde Granberg och Thomas Claesson, som gjorde även adventskalendern.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.