Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Paul Haggis förhörs om övergreppsanklagelser

Filmregissören och manusförfattaren Paul Haggis står anklagad för sexuella övergrepp mot flera kvinnor och under den elfte rättegångsdagen i domstolen i New York är det dags för honom själv att inta vittnesbåset.
Nöje • Publicerad 2 november 2022
Regissören Paul Haggis på väg in till New Yorks högsta domstol där han står anklagad för flera fall av våldtäkt och sexuella övergrepp.Foto: Yuki Iwamura/AP

På frågan från sin advokat Priya Chaudhry hur det kändes att vittna svarade den Oscar-belönade regissören och före detta medlemmen av Scientologikyrkan:

"Jag är otroligt nervös såklart men också väldigt glad. För i fem år har jag inte haft möjlighet att rentvå mitt namn", rapporterar Deadline.

Annons

Fyra kvinnor anklagar Haggis för våldtäkt och sexuella övergrepp. En av kvinnorna stämde manusförfattaren 2017 för en våldtäkt som enligt kvinnan ska ha inträffat 2013. Det fick ytterligare tre kvinnor att träda fram med berättelser om händelser som ska ha inträffat mellan åren 1996 och 2015.

Regissören nekar till anklagelserna och hade kallat sin exfru Deborah Rennard som vittne. Hon sade till domstolen att han aldrig varit våldsam mot henne och aldrig tvingat henne till sex.

Paul Haggis har också suttit häktad i Italien anklagad för att ha utsatt en ung kvinna för sexuella övergrepp.

Haggis har vunnit två Oscarstatyetter för filmen "Crash" som han både har regisserat och skrivit manus till. Han har även skrivit manus till "Million dollar baby" som vann en Oscar för bästa film.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons