Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Parkteatern hoppas på sensommaren

Teater • Publicerad 25 maj 2020
Parkteatern hoppas fortfarande på sommaren. Arkivbild.
Parkteatern hoppas fortfarande på sommaren. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Sommaren ser dyster ut för scenkonsten, med många sommarteatrar som brottas med ekonomiska problem eller tvingas hålla stängt på grund av publikrestriktioner. Västanå Teater och Romateatern tillhör de som ställer in i sommar.

Men Parkteatern i Stockholm hoppas fortfarande på en scensommar under sensommaren.

Annons

– Det hoppfulla är att vi har möjlighet att vara redo och dra igång snabbt om läget förändras. Vi är ju inte beroende av internationella gästspel utan har huvudsakligen lokala produktioner, säger Isabella Roos, verkställande producent på Parkteatern, till SvD.

Teaterns program har flyttats fram till månadsskiftet juli-augusti, och förhoppningen är att en nypremiär av fjolårets uppsättning, cirkusmusikalen "Elvira Madigan", kan sättas upp då. Men då krävs att restriktionerna om 50 personer vid offentliga sammankomster luckras upp.

– Om restriktionerna om 50 personer skulle bestå så ser vi över ifall vi kan genomföra några program för barn och unga, säger Isabella Roos till SvD.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons