Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Operahuset i Kiev öppnade igen

Kultur • Publicerad 22 maj 2022

I stället för bomblarm och ljudet av explosioner kunde Kievborna på lördagen lyssna på ljuvare musik.

För första gången sedan februari, då Ryssland inledde sin storskaliga invasion av Ukraina, öppnade Operahuset i huvudstaden sina portar igen.

Annons

En del av den vanliga ensemblen och övriga anställda har gått med i de väpnade styrkorna och andra befinner sig i utlandet. Men tillräckligt många är kvar i Kiev för att kunna framföra Gioacchino Rossinis "Barberaren i Sevilla".

– Det kändes på morgonen som att jag skulle sjunga på en premiär, även om jag har sjungit den här rollen i flera år. Det känns som att jag kommer ut på den här scenen – som jag känner så väl – för första gången, säger sopranen Olha Fomitjova till The Guardian.

Allt är dock inte som vanligt, rapporterar tidningen. Föreställningar kommer bara att hållas på helgeftermiddagarna, max 300 biljetter kommer att säljas och publiken måste vara beredd att snabbt ge sig ned till källaren om bomblarmen ljuder.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons