Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Omikron får publik att överge brittiska scener

Kultur • Publicerad 18 december 2021
Biljettförsäljningen hos Royal Albert Hall har gått ner drastiskt sedan spridningen av omikronvarianten tagit fart i landet. Bild från drottning Elisabeths 92-årsfirande.
Biljettförsäljningen hos Royal Albert Hall har gått ner drastiskt sedan spridningen av omikronvarianten tagit fart i landet. Bild från drottning Elisabeths 92-årsfirande.Foto: Andrew Parsons/AP/TT

Den snabba spridningen av omikronvarianten har fått britter att avstå från att gå på exempelvis konsert. Den anrika konsertsalen Royal Albert Hall i London märker tydligt hur smittspridningen har fått publiken att stanna hemma, rapporterar BBC.

– Vår julförsäljning gick oerhört bra tills det att omikron slog till och sedan planade den ut och vi ser en enorm nedgång i försäljningen, säger institutionens chef Craig Hassall till BBC.

Annons

På flera håll i Storbritannien har även föreställningar fått ställas in eller skjutas på framtiden på grund av smittoutbrott. Hälsominister Sajid Javid sade tidigare i veckan att omikron sprider sig "sanslöst snabbt" i England.

Den brittiska regeringen sköt i början av juli till ett hjälppaket på motsvarande 18 miljarder kronor i coronastöd till landets krisande kultursektor. Craig Hassall vill däremot se en tydligare markering från regeringen om hur man ska hjälpa kulturlivet framåt när smittan nu ökar igen och menar att regeringens råd varit "vaga".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons