Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Okänd Lennonintervju på auktion

En över 50 år gammal, tidigare okänd intervju med John Lennon ska säljas på auktion, rapporterar
Musik • Publicerad 9 september 2021
John Lennon 1968.
John Lennon 1968.Foto: John Lindsay/AP/TT

Inspelningen är drygt 90 minuter lång och gjordes vid tre tillfällen 1969 och 1970, en period då Beatles var på väg att splittras. Intervjuare var en kanadensisk journalist som avled 1990, och banden hittades först nyligen av hans familj.

Inspelningarna väntas inbringa upp till 30 000 pund, motsvarande över 350 000 kronor, och Paul Fairweather från Omega Auctions kallar intervjun "klassisk Lennon" och "ett mycket viktigt fynd".

Annons

Lennon tillfrågas bland annat om sina favoritlåtar i Beatles produktion och svarar oblygt "mina egna" och nämner "Strawberry fields forever", "I am the walrus" samt det experimentella ljudcollaget "Revolution #9".

Han pratar även om kärleken till Yoko Ono, som han då nyligen gift sig med, och säger att han hoppas på att få dö i exakt samma ögonblick som henne:

"Även om det bara sker tre minuter senare skulle det vara helvetet. Jag skulle inte stå ut i tre minuter".

På torsdagen är det också 50 år sedan Lennon släppte sin största hit "Imagine". Detta uppmärksammas runt om i världen genom att textraden "Imagine all the people living life in peace" projiceras på bland annat St Pauls Cathedral i London, Times Square i New York och på resterna av Berlinmuren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons