Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

"Oacceptabel trängsel" i Eurovision-arenan

Eurovision Song Contest • Publicerad 31 mars 2023
Scenen vid ett tidigare arrangemang i Liverpool Arena. Arkivbild.
Scenen vid ett tidigare arrangemang i Liverpool Arena. Arkivbild.Foto: JON SUPER/AP/TT

Vid en konsert i november förra året drabbades besökarna i Liverpool Arena, som ska hysa Eurovision Song Contest i maj, av "oacceptabel trängsel", rapporterar BBC.

Det var under en slutsåld spelning med artisten och Liverpool-sonen Jamie Webster som publikkaoset bröt ut. Ingen ska ha blivit skadad i trängseln, men för BBC beskriver några besökare situationen som "inte säker", "helt fruktansvärd" och "ett totalt kaos".

Annons

Enligt Liverpool Arenas egen utredning ska trängseln ha uppstått när ett nytt betalsystem kraschade och barköerna krockade med ett par toalettköer samtidigt som nya besökare vällde in genom huvudentrén.

Enligt arrangörerna handlar det en isolerad händelse och man ska ha vidtagit flera åtgärder sedan dess. Under Eurovision är också storleken på publiken betydligt mindre för att lämna plats för arrangemanget.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons