Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nytt "Metro"-spel utvecklas

Ukrainska 4A Games bekräftar i ett att ett nytt spel i "Metro"-universumet är under utveckling.
Spel • Publicerad 26 november 2020
"Metro: Exodus" släpptes 2019, och kommer i en putsad variant till nya generationen tv-spelskonsoler. Pressbild.
"Metro: Exodus" släpptes 2019, och kommer i en putsad variant till nya generationen tv-spelskonsoler. Pressbild.Foto: 4A Games/Deep Silver/TT

4A, med utvecklingskontor i Kiev och i Malta, säger inte mer än att den nya titeln utvecklas till nästa generation och att spelmotorn görs om. Företaget arbetar också med ett flerspelarläge i "Metro"-universumet, men det är oklart om det rör sig om ett tillägg i nästa titel eller ett separat spel.

"Metro"-serien, som bygger på böckerna av den ryske författaren Dimitrij Gluchovskij, kretsar kring efterdyningarna av ett kärnvapenkrig, där delar av Moskvas befolkning har tagit sin tillflykt till tunnelbanan där de kämpar mot varandra och olika odjur.

Annons

Den senaste delen i spelserien, "Metro: Exodus", från 2019, har däremot flyttat upp från underjorden. "Mexo: Exodus" kommer för övrigt att släppas till Playstation 5 och Xbox Series X/S.

Den uppiffade varianten har ökad bildhastighet, ökad upplösning, kortade laddningstider och strålföljning (ray tracing), och erbjuds som en gratis uppdatering om man redan äger spelet till den tidigare generationens konsoler.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons