Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nytt Harry Potter-spel med fokus på quidditch

Efter framgångarna med "Hogwarts legacy" kommer ett nytt spel som helt är inriktat på en viktig del i Harry Potters universum – som saknades i stortiteln.
Spel • Publicerad 18 april 2023
Quidditch står på agendan i ett nytt Harry Potter-spel. Arkivbild.
Quidditch står på agendan i ett nytt Harry Potter-spel. Arkivbild.Foto: Phelan M. Ebenhack/AP/TT

Warner Bros fortsätter att slå mynt av sina rättigheter till Harry Potters universum. "Harry Potter: Quidditch champions" är namnet på nästa spel, som likt titeln antyder kretsar kring den i bokserien omåttligt populära bollsporten.

Warner Bros beskriver det som ett snabbt, tävlingsinriktat flerspelarspel.

Annons

Utvecklingen har pågått i flera år hos Los Angeles-baserade Unbroken Studios, som tidigare mest varit kända som hjälpstudio som arbetat med stortitlar som "Battlefield" och "God of war".

Förutom quidditch väntar andra kvastäventyr i spelet, som kräver internetuppkoppling och som kan spelas ensam eller med andra.

När det släpps och till vilka plattformar är oklart, men enligt Warner Bros rör det sig om pc och konsoler. Släppet följer framgångarna med "Hogwarts legacy", som snabbt blivit Warner Bros bäst säljande spel, men som saknade just quidditch.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons