Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nyskrivet verk av Riedel ersätter Jazzkatten

Radio • Publicerad 18 september 2020
Ett nytt verk av Georg Riedel framförs under P2 Jazzkatten special. Arkivbild.
Ett nytt verk av Georg Riedel framförs under P2 Jazzkatten special. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Sveriges Radio P2:s årliga gala Jazzkatten utgår i år. I stället blir det en kväll av jazzkonserter, bland annat ett nyskrivet verk av förra årets pristagare Georg Riedel. I fjol tilldelades han pris i kategorin årets kompositör och har nu på beställning av P2 skrivit ett verk som framförs av musiker som Lisa Rydberg och Filip Jers.

"P2 Jazzkatten är till för att hylla det senaste årets svenska livejazz, men eftersom livejazzen har måst ställa in blir det heller ingen vanlig P2 Jazzkatten-gala. Vi hyllar livejazzen med en fullmatad P2 Jazzkatten special i stället. En magisk kväll med fina återblickar och förhoppningsfulla framåtblickar och massor av jazz," säger programledaren Märet Öman i ett pressmeddelande.

Det blir även framträdanden av sångerskan Amanda Ginsburg och tillbakablickar på konsertögonblick och tacktal från de mer än 25 år som Jazzkatten delats ut. P2 Jazzkatten special sänds på kvällen tisdag 13 oktober.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons