Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nya Zeeland öppnar för filminspelningar

Film • Publicerad 5 juli 2020
På bilden syns karaktärerna Neytiri (till höger) och Jake i "Avatar" från 2009. Arkivbild.
På bilden syns karaktärerna Neytiri (till höger) och Jake i "Avatar" från 2009. Arkivbild.Foto: WETA

Nya Zeelands regering gör undantag i inreseförbudet under coronapandemin och öppnar gränsen för produktionsbolag som vill spela in nya filmer och tv-serier i det bildsköna landskapet, skriver Stuff.

Bland produktionerna som nu kan genomföras på plats i Nya Zeeland är James Camerons uppföljningar till sci-fi-klassikern "Avatar" och andra säsongen av Amazons fantasyserie "Sagan om ringen" som utspelar sig före intrigen i den första delen av JRR Tolkiens trilogi.

Annons

Andra produktioner som fått tillstånd är Jane Campions drama “Power of the Dog” med Benedict Cumberbatch och Kirsten Dunst, samt nästa säsong av den populära barnserien "Power Rangers".

Sammanlagt rör det sig om 206 personer som nu får tillstånd att resa in i landet, tillsammans med ytterligare 35 familjemedlemmar, för att spela in filmer och serier, förutsatt att de försätter sig själva i karantän under den första tiden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons