Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nya Viveca Sten-deckare blir serie på Viaplay

Efter "Morden i Sandhamn" kommer morden i Åre. Viveca Stens deckare som utspelar sig i fjällvärlden blir tv-serie på Viaplay.
"Jag hoppas och tror att 'Åremorden' ska bli en lika framgångsrik tv-serie", säger författaren i ett pressmeddelande.
Tv • Publicerad 15 november 2022
Viveca Sten har bytt Sandhamn mot Åre för sin nya bokserie. Nu kommer hennes deckare i tv-version. Arkivbild.Foto: Foto: Niclas Vestefjell.

Den nya serien börjar spelas in under våren 2023 på plats i Åre. Det blir ett miljöombyte för tv-tittarna som följt tv-serien baserad på Viveca Stens populära kriminalromanerna som utspelat sig i Sandhamn i Stockholms skärgård.

"Morden i Sandhamn" i TV4 har haft Alexandra Rapaport i huvudrollen som juristen Nora. Men i "Åremorden" är det nya rollfigurer i centrum.

Annons

Handlingen kretsar kring två poliser. Hanna Ahlander har flyttat från storstaden till sitt lantställe i Åre efter att ha blivit dumpad och arbetslös. Tillsammans med lokalpolisen Daniel Lindskog börjar hon rota i fallet med en ung kvinna som är spårlöst försvunnen sedan luciaaftonen.

Serien i sex avsnitt bygger på de två första Åreböckerna, "Offermakaren" och "Dalskuggan". Serien ska ha premiär på Viaplay om två år. Det är ännu inte känt vilka som kommer att spela huvudrollerna.

"När jag började skriva våren 2020 – som ett resultat av att bli kvar i Åre på grund av coronapandemin – vågade jag inte föreställa mig att böckerna så snart skulle komma till liv även på vita duken", säger Viveca Sten i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons