Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ny stämning mot Travis Scott – nioåring i koma

En nioårig pojke skadades svårt under festivaltragedin i Houston i fredags. Nu stämmer familjen rapparen Travis Scott.
Nöje • Publicerad 10 november 2021
Travis Scott uppträder på Astroworld.
Travis Scott uppträder på Astroworld.Foto: Amy Harris/AP/TT

Familjen till en nioårig pojke som skadades allvarligt i tragedin på festivalen Astroworld i Houston i helgen stämmer nu rapparen Travis Scott. Stämningen är den senaste i raden av stämningar mot bland andra Scott och arrangören Live Nation efter festivalen som krävde åtta människors liv och skadade hundratals.

Det var under Travis Scotts konsert på fredagen som trängsel uppstod då publiken började pressa fram mot scenen. Enligt den nioårige pojkens familj har han mycket allvarliga lever, njur- och hjärnskador, får livsuppehållande vård och är försatt i medicinsk koma.

Annons

"Ett nioårigt barn tvingades plötsligt att skräckslaget bevittna hur konsertbesökare skakades och dödades som ett resultat av trängseln", skriver de i stämningsansökan som Rolling Stone har tagit del av.

Familjen kräver nu över 8,5 miljoner i skadestånd bland annat för att Scott och Live Nation inte stoppade konserten förrän 40 minuter efter att kaoset utbröt.

Totalt har hittills närmare ett 40-tal stämningar lämnats in där arrangörerna anklagas för otillräckliga säkerhetsåtgärder trots att man visste att konserten riskerade att bli stökig.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons