Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Ny husrannsakan i jakt på Tupacs mördare

Polisen i Nevada har genomfört en husrannsakan som en del av utredningen av mordet på rapartisten Tupac Shakur, uppger lokala myndigheter.
Musik • Publicerad 19 juli 2023
Tupac Shakur fotad bara veckor före sin död 1996. Arkivbild.
Tupac Shakur fotad bara veckor före sin död 1996. Arkivbild.Foto: Todd Plitt/AP/TT

Den genomsökta bostaden i Las Vegas-förorten Henderson ligger drygt tre mil från platsen där Tupac Shakur sköts i sin bil väntandes på ett rödljus i en vägkorsning den 7 september 1996. Han avled på sjukhus sex dagar senare, 25 år gammal.

– Det är ett fall som har gått olöst och förhoppningsvis kan vi en dag ändra på det, säger polischefen Jason Johansson till tidningen Las Vegas Review Journal.

Annons

Ingen har gripits och ingen misstänkt är i dagsläget häktad i utredningen.

Polisen vill inte lämna några ytterligare detaljer, mer än att husrannsakan skedde inom utredningen för det närmare 27 år gamla mordet, som har förblivit en gåta.

Shakur var en av hiphopens mest framträdande artister under 1990-talet och räknas som en av de största med hits som "Changes", "Ambitionz az a ridah" och "California love".

Han har sålt över 75 miljoner skivor världen över och valdes in i Rock & Roll Hall of Fame 2017.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons