Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Nobelpristagare protesterar mot Kubas regering

Kultur • Publicerad 9 december 2021
Författaren och Nobelpristagaren Orhan Pamuk är en av dem som nu protesterar mot Kubas regering. Arkivbild.
Författaren och Nobelpristagaren Orhan Pamuk är en av dem som nu protesterar mot Kubas regering. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Över 300 kulturpersoner har skrivit under en uppmaning till Kubas regering att sluta trakassera konstnärer och artister i landet, enligt Kulturnytt i Sveriges Radio. Där framförs också kravet att regeringen ska släppa de som sitter häktade sedan protesterna i juli.

Bland de som har skrivit under syns Paul Auster, Isabel Allende, Meryl Streep och Zadie Smith. Även Nobelpristagarna i litteratur, J.M. Coetzee och Orhan Pamuk deltar.

I somras skakades landet av stora regeringskritiska protester. En person miste livet i protesterna och nästan 1 200 greps. Sedan dess har kubanska kulturpersonligheter också gjort flera nya protestaktioner mot regeringen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons