Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Musikens år äger rum 2021

Musik • Publicerad 8 september 2020
Kungliga Musikaliska Akademien arrangerar Musikens år. ”Vi vill vara en motor och ett stöd i arbetet för ett levande musikliv i hela vårt land och ser fram emot ett år av utveckling och samarbete", säger Susanne Rydén, preses i Kungliga Musikaliska Akademien, i ett pressmeddelande.
Kungliga Musikaliska Akademien arrangerar Musikens år. ”Vi vill vara en motor och ett stöd i arbetet för ett levande musikliv i hela vårt land och ser fram emot ett år av utveckling och samarbete", säger Susanne Rydén, preses i Kungliga Musikaliska Akademien, i ett pressmeddelande.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kungliga Musikaliska Akademien fyller 250 år – och firar med att arrangera Musikens år 2021.

I samarbete med över 50 musikorganisationer och andra aktörer kommer jubileumsåret fyllas med en rad evenemang.

Annons

“2021 manifesterar vi musikens stora betydelse och kraft i vårt samhälle genom att tillsammans med våra vänner i musiklivet bjuda in till allt från forskarkonferenser, utställningar och konserter till debatter och workshops” säger Susanne Rydén, preses i Kungliga Musikaliska Akademien, i ett pressmeddelande.

Bland de planerade aktiviteterna finns en stor musikalisk fest under Stockholms kulturfestival. Det blir dessutom en jubileumskonsert på Stockholms konserthus med efterföljande festblankett, och en jubileumsutställning i Stockholms konserthus foajé.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons