GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mons Kallentofts nya polisroman söker svar om en död tvååring

En tvååring dör i en sommarvarm bil. Modern minns inte ens att barnet funnits i bilen. Recensenten Kerstin Bergman har läst en oförutsägbar ny Malin Fors-deckare.
bokrecension • Publicerad 13 november 2018
Mons Kallentoft.
Mons Kallentoft.
Foto: Carl Bredberg/SvD/TT

Mons Kallentoft är en väletablerad närvaro på den svenska deckarscenen med sina två uppmärksammade polisserier. ”Himmelskriket” är tolfte boken om polisen Malin Fors i Linköping, och den tredje av dessa som har sinnestema.

Även om jag vid det här laget börjar bli hjärtligt trött på Malin Fors och hennes ständiga kamp mot alkoholism och ensamhet, är ”Himmelskriket” ett starkt tillskott till serien. Utgångspunkten denna gång är en tvååring som dör i en sommarvarm bil, och det näthat och de hot som sedan riktas mot modern som på grund av utbrändhet inte ens minns att hon haft barnet i bilen. Som alltid är Kallentoft en skicklig skildrare av miljöer och stämningar, och denna gång har han dessutom skapat en oförutsägbar och ovanligt fängslande berättelse där inget är vad det vid en första anblick verkar.

Kerstin BergmanSkicka e-post
Detta är en recension i Blekinge Läns Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.