Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Mikkelsen tar över som Grindelwald efter Depp

Nöje • Publicerad 26 november 2020
Den danske skådespelaren Mads Mikkelsen ersätter Johnny Depp i nästa "Fantastiska vidunder"-film.
Den danske skådespelaren Mads Mikkelsen ersätter Johnny Depp i nästa "Fantastiska vidunder"-film.Foto: Arthur Mola/AP/TT

Det har spekulerats om det i ett par veckor – och nu är det klart. Det blir den danske skådespelaren Mads Mikkelsen som blir näst på tur att spela den onde trollkarlen Gellert Grindelwald i "Fantastiska vidunder", rapporterar Reuters. Han tar över rollen efter Johnny Depp i den kommande tredje filmen i "Harry Potter"-spinoffen.

Depp hade skrivit på för fem filmer med filmbolaget Warner Bros, men sparkades i början av november, sedan han förlorat en förtalsstämning mot den brittiska tidningen The Sun, som i en artikal hade kallat Depp "hustrumisshandlare".

Annons

55-årige Mads Mikkelsen har ofta fått spela skurk. Bland annat gjorde han rollen som Hannibal Lecter i tv-serien "Hannibal" och han har även spelat skurk i Bondfilmen "Casino Royale" och i Marvels "Doctor Strange".

Den tredje "Fantastiska vidunder"-filmen har ännu inte fått något namn och planeras att släppas i juli 2022.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons