Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Michael Caine romandebuterar med thriller

Brittiska skådespelarlegendaren Michael Caine romandebuterar som 90-åring med en berättelse om rika ryssar, brittiska nynazister och colombianska drogkarteller.
Kultur • Publicerad 7 juni 2023
Michael Caine har Oscarsnominerats sex gånger och vunnit priset två gånger. Arkivbild.
Michael Caine har Oscarsnominerats sex gånger och vunnit priset två gånger. Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP

Michael Caines Hollywoodkarriär sträcker sig över sex decennier och han har medverkar i fler än 130 filmer. Nu debuterar han som författare med spänningsromanen "Deadly game" som ska publiceras i november, skriver The Guardian.

Michael Caine har länge närt en dröm om att skriva en roman och till "Deadly game" blev han inspirerad av en nyhetsartikel.

Annons

– Jag är en äventyrare, jag är inte en litterär person, så jag försöker inte ta Shakespeares plats. Men det är baserat på något jag en gång läste om två sopgubbar i East End. Och de hittar uran i soporna, sade han om boken i en intervju med The Guardian 2021.

Boken handlar om kriminalkommissarie Harry Taylor som får gripa in när uranet hittas i London och stjäls innan polisen hinner omhänderta det. Taylor får i uppdrag att utreda vilka som har det radioaktiva materialet och vad de planerar att göra med det.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons