Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Medlemmar i Sabaton åker på rejäl skattesmäll

Musik • Publicerad 7 september 2021
Pär Sundström och Joakim Brodén i hårdrocksbandet Sabaton hänvisar till undantagsregler i dubbelbeskattningsavtalet mellan länderna. Arkivbild.
Pär Sundström och Joakim Brodén i hårdrocksbandet Sabaton hänvisar till undantagsregler i dubbelbeskattningsavtalet mellan länderna. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Joakim Brodén och Pär Sundström i hårdrocksbandet Sabaton efterbeskattas för oredovisade inkomster i det gemensamt ägda USA-bolag, som de använt under sina amerikanska turnéer, skriver Dalarnas Tidning.

Rockprofilerna hävdar via sina ombud att de inte deklarerat vinsten i Sverige på grund av undantagsregler i dubbelbeskattningsavtalet som finns mellan länderna.

Annons

Enligt Skatteverket borde inkomsterna ha beskattats i Sverige, och de båda delägarna skönstaxeras eftersom bland annat företagets balansräkning saknas som underlag.

Sångaren Joakim Brodén ska betala in 920 000 kronor i inkomstskatt, samt närmare 370 000 kronor i skattetillägg för åren 2016–2018.

Basisten Pär Sundström efterbeskattas i sin tur för närmare 410 000 kronor, samt ett tillägg på över 160 000 kronor för åren 2016–2017.

Beslutet kan överklagas eller omprövas.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons