Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Marilyn Manson vill undvika rättegång

Marilyn Manson är öppen för diskussioner om förlikning med de kvinnor som anklagat honom för övergrepp, säger hans advokat till .
Nöje • Publicerad 20 november 2021
Marilyn Manson har anklagats för övergrepp av flera kvinnor. Arkivbild.
Marilyn Manson har anklagats för övergrepp av flera kvinnor. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Artisten har anklagats av flera kvinnor för att ha våldtagit, hotat och hållit dem instängda mot deras vilja. Ett av fallen är på väg till rättegång och datumet är satt till den 3 oktober 2023. Det gäller en anonym kvinna som var i ett förhållande med Marilyn Manson 2011, som uppger att hon hade förträngt sina minnen från händelsen tills hon läste en artikel om andra anklagelser mot artisten.

I veckan publicerade Rolling Stone ett långt reportage där ett flertal kvinnor, bland annat "Game of thrones"-skådespelaren Esme Bianco, berättade om hur de utsatts för övergrepp av Marilyn Manson. Även tidigare medarbetare och bandmedlemmar uppgav att sångaren varit våldsam, bland annat ska han ha slagit en tekniker i bakhuvudet under en konsert.

Annons

Mansons advokat Stephen D. Rothschild säger att rocksångaren, vars riktiga namn är Brian Warner, kan tänka sig förlikning eller något slags ekonomisk uppgörelse även med andra kvinnor.

– Det finns andra fall som på vissa sätt hör ihop med det här, så jag tror att när saker och ting utvecklar sig kanske vi bestämmer oss för att försöka nå en överenskommelse, säger han.

Marilyn Manson har kallat anklagelserna för en "konspiration av kvinnor som försöker rida på Metoo-vågen med påhittade historier".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons