Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Marilyn Manson blir av med Grammynominering

Marilyn Manson, som bara för en dryg vecka sedan nominerats till två Grammys, blir nu av med en av nomineringarna.
Musik • Publicerad 2 december 2021
Marilyn Manson tappar en Grammynominering när listan har reviderats. Arkivbild.
Marilyn Manson tappar en Grammynominering när listan har reviderats. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP

Sedan Grammynomineringarna tillkännagavs har Recording Academy, organisationen bakom utmärkelserna, gjort en del justeringar i listan. Mestadels handlar det om korrigerade felstavningar och missade omnämnanden.

En av de mer anmärkningsvärda ändringarna är att Marilyn Manson förlorar en nominering, skriver New York Times. Metalrockaren, som utreds av myndigheterna i Los Angeles för flera anklagelser om sexuella övergrepp, hade nominerats två gånger för sitt samarbete med Kanye West.

Annons

Dels i kategorin årets album, som medverkande artist och låtskrivare på Wests album "Donda", och dels för bästa raplåt, där han tidigare stod som en av upphovsmännen till låten "Jail".

Nu har Manson, vars riktiga namn – och officiella låtskrivarnamn – är Brian Hugh Warner, tagits bort från kategorin årets raplåt. Han finns heller inte med i listan över låtskrivare i den senaste versionen av albumet.

Manson står dock fortfarande med som en av upphovsmännen till "Jail, Pt 2", ett annat spår från "Donda".

Sedan anklagelserna om misshandel och sexuella övergrepp blev kända i början av året har Marilyn Mansons eget skivbolag Loma Vista Records avslutat allt samarbete. Manson har också fått sparken från i tv-serien "American gods", och AMC Networks, som gör tv-serien ”Creepshow” där Manson medverkar, har stängt av honom under tiden fallen utreds.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons