Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Marie Kondo har slutat städa

Även en guru kan tänka om. Nu meddelar den japanska livsstilsprofilen Marie Kondo att städning inte längre ligger överst på prioriteringslistan och att hon numera har det "stökigt" hemma.
Nöje • Publicerad 28 januari 2023
Japanska städexpert Marie Kondo har fått nya prioriteringar i livet. Arkivbild.
Japanska städexpert Marie Kondo har fått nya prioriteringar i livet. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP

Marie Kondo blev ett internationellt fenomen 2019 tack vare sin städfilosofi som gick ut på att röja, rensa och därmed ta kontroll över sitt liv. Hon utnämndes till en av världens mest inflytelserika personer det året och fick en egen Netflix-serie, "Tidying up", där hon hjälpte människor att få ordning på sina röriga hem och återställa lugnet och glädjen.

2021 kom ytterligare en serie på Netflix "Sparking joy with Marie Kondo". Och under ett webbinarium för att marknadsföra sin senaste bok släppte städdrottningen bomben att hon nu, efter att ha fött sitt tredje barn, inte längre städar lika mycket, rapporterar Variety.

– Mitt hem är stökigt, men sättet jag tillbringar min tid på är rätt för mig vid den här tidpunkten och i det här stadiet i mitt liv. Fram till nu har jag varit en professionell städare som gjort mitt bästa för att hålla mitt hem snyggt hela tiden. Jag har liksom gett upp den tanken, nu inser jag att det som är viktigt för mig är att njuta av att umgås med mina barn här hemma, säger Marie Kondo.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons