Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Måleri och musik i allkonst på Konserthuset

Konst • Publicerad 13 april 2022
Klarinettisten Martin Fröst framför tillsammans med konstnären Jesper Waldersten allkonstverket "Xodus" (Vägen ut finns här inne) på Konserthuset i Stockholm. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

I det nya allkonstverket "Xodus" (Vägen ut finns här inne) – som framförs i maj på Konserthuset i Stockholm – förenas musik med bilder, enligt ett pressmeddelande.

Föreställningen beskrivs som ett samspel mellan dirigenten och klarinettisten Martin Fröst och konstnären Jesper Waldersten i form av musik, ord och bilder – som skapas i realtid av Waldersten.

Annons

Vitt skilda musikverk av bland andra Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Anders Hillborg, Béla Bartók, Jacob Mühlrad och Johannes Brahms framförs under föreställningen, där även Kungliga Filharmonikerna och Eric Ericsons Kammarkör medverkar.

"Xodus" (Vägen ut finns här inne) spelas på Konserthuset i Stockholm den 5 och 7 maj.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons