GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Maggio: Kommer att tröttna på selfies

Veronica Maggio är ett av årets stora namn på Lollapalooza i Stockholm.
Nu längtar hon efter häng i festivalloger med avokado och öl – men inte efter selfies med okända.
Musik • Publicerad 30 juni 2022
Veronica Maggio spelar på Lollapalooza under lördagen. Arkivbild.
Veronica Maggio spelar på Lollapalooza under lördagen. Arkivbild.Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Senast Veronica Maggio befann sig på sommarturné var 2019, då med ett halvt nytt album i bagaget och en "bulle i ugnen". Sedan dess har hennes yngsta hunnit fylla två, och en pandemi har både gripit tag i och släppt loss livebranschen.

Nu längtar den 41-åriga Uppsalaikonen efter "allt" som har med turnélivet att göra.

– Förutom det uppenbara, att spela, så älskar vallhunden i mig att åka med ett stort sällskap som både äter, sover och hänger ihop. Så mysigt! Älskar festivalloger, att slippa laga mat, att sova i buss, att träffa folk och att varje dag är samma fast man ändå alltid blir överraskad, säger hon.

Fick inga trisslotter

I maj släppte Veronica Maggio sitt sjunde album "Och som vanligt händer det något hemskt".

TT: Vilken låt längtar du mest efter att spela för publiken?

– Svårt. Kanske "Se mig", eller kanske en ny låt som heter "Låt mig gå", säger hon.

Artisters skruvade kravlistor inför konserter är ett ämne som ofta diskuteras bland musikintresserade och fans. Enligt en artikel från NME ska Red Hot Chili Peppers tidigare ha efterfrågat rena underkläder i sin loge medan Cher kräver ett separat perukrum. Mötley Crüe har under turnéer efterfrågat detaljerade scheman över lokala AA-möten.

Veronica Maggio har däremot inget uppseendeväckande på sin rider.

– Äh, jag har samma tråkiga grejer som alltid, honung, öl, rom, handdukar, avokado … inga konstigheter. Jag borde kanske sväva ut lite? Jag gjorde det nån gång och bad om trisslotter och sådant men det tog vår bokare bort har jag för mig.

Fruktkrig och örfilstävling

TT: Vad är ditt sjukaste turnéminne?

– En massa jag aldrig skulle säga här så klart! Men i början av vårt turnerande gjorde vi klassiskt löjliga grejer som att använda hotellets brandsläckare, ha fruktkrig, örfilstävling och att byta möbler i rummen vi bodde i … tramsigt men kul.

Trots en stark längtan efter att ge sig ut på vägarna, finns det delar med det kringresande musiklivet som till slut kan ta musten ur en.

– Just nu romantiserar jag hela grejen, nu när jag fått spela så lite. Men jag gissar att jag kommer att tröttna fort på att ta selfies med folk. Särskilt med folk som säger "Jag lyssnar egentligen inte på dig men min sambo gillar dig". Det är tråkigt, säger Veronica Maggio.

TT: Vilken ort i Sverige gillar du bäst att spela på?

– Det finns ju många fina ställen, men spontant känner jag Malmö! Har sån kärlek till Skåne och Malmö i synnerhet. Publiken har alltid varit så grym där.

Fakta: Turnéplan

2/7 Stockholm (Lollapalooza), 8/7 Göteborg, 9/7 Borlänge, 23/7 Skuleberget, 28/7 Öland, 29/7 Smögen, 30/7 Hudiksvall, 6/8 Örebro, 26/8 Mo i Rana, 27/8 Lillehammer, 2/9 Sarpsborg, 9/9 Linköping, 14/10 Oslo.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.