Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Madonna slår tillbaka: "Buga er, bitches"

Madonna går till attack mot dem som kritiserade hennes utseende på Grammygalan härom dagen.
"Än en gång drabbas jag av ålderism och misogyni", skriver artisten påInstagram.
Nöje • Publicerad 8 februari 2023
Madonna på Grammygalan härom dagen.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Madonna är besviken på att så mycket av snacket kring henne efter Grammygalan handlade om hur hon såg ut när hon delade ut priset för årets popduo till Sam Smith och Kim Petras.

"I stället för att fokusera på vad jag sade i mitt tal som handlade om tacksamheten för att det finns orädda artister som Sam och Kim valde många att prata bara om närbilder på mig", skriver den 64-åriga artisten som konstaterar att hennes ansikte såg hoptryckt ut när det blev fotograferat på nära håll.

Annons

Madonna ser uppståndelsen som ett tecken på att ingenting har förändrats.

"Vi lever i en värld som vägrar hylla kvinnor äldre än 45. Och känner behovet av att straffa henne om hon fortsätter att vara viljestark, hårt arbetande och äventyrlig", fortsätter Madonna.

80-talsikonen har i hela sin karriär varit en omstridd artist och det tänker hon fortsätta med.

"Jag har aldrig bett om ursäkt för mina kreativa val eller hur jag ser ut och klär mig och jag tänker inte börja med det nu. Jag har blivit förödmjukad av medierna sedan i början av min karriär, men jag inser att det är en prövning och jag går gärna i bräschen så att kvinnorna som kommer efter mig får det lättare i framtiden", skriver Madonna.

"Buga er, bitches", avslutar Madonna sitt inlägg.

Madonna firar i år 40 år sedan genombrottet och ger sig ut på en lång turné som bland annat tar henne till Köpenhamn den 25 oktober och Stockholm tre dagar senare.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons