Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Luleåbiennalens konstnärliga ledare 2022 utsedda

Luleåbiennalen organiseras av Konstfrämjandet och utställningar och konsthändelser avlöser varandra på flera olika platser i Norrbotten under de tre månader biennalen varar.
Kultur • Publicerad 9 september 2021
Christina Zetterlund och Onkar Kular har utsetts till konstnärliga ledare för Luleåbiennalens nästa upplaga. Pressbild.Foto: Simon Eliasson

Inför nästa års upplaga är tanken att låta biennalen utvecklas genom att arbeta med idétraditioner och praktiker inom sameslöjd, hantverk och konsthantverk i relation till samtidskonsten. Till konstnärliga ledare har Christina Zetterlund och Onkar Kular utsetts.

Christina Zetterlund är hantverks- och designhistoriker, verksam som pedagog, curator och forskare på Linnéuniversitet. Onkar Kular är professor i design på HDK Valand, Högskolan för konst och design, som i sin undervisning och forskning prövar designens roll i samhälle och i kulturen i stort.

Annons

"Det finns något väldigt spännande att arbeta med en konstbiennal som nu också ska inkludera hantverk. Konsten är ju naturligt bekväm med biennalformatet medan vi är vana vid att hantverk görs och kommuniceras på andra sätt. Biennalen blir ett sätt att pröva gränser och samarbeta med många olika praktiker", säger Christina Zetterlund i ett pressmeddelande.

Luleåbiennalen äger nästa år rum mellan 15 oktober 2022 och 15 januari 2023.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons