Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Levande musik sänds till länets äldreboenden

Önskestunden - så heter Region Blekinges satsning för att på samma gång ge musiker spelningar och möjlighet för de äldre att ta del av ”sin” musik.
Blekinge • Publicerad 7 april 2020 • Uppdaterad 26 juni 2020
Premiären för ”Scenkanalen Blekinge” genomfördes under tisdagen, med ett Taube-program, framfört av Karlskronamusikerna Oskar Appelqvist och Linus Norda.
Premiären för ”Scenkanalen Blekinge” genomfördes under tisdagen, med ett Taube-program, framfört av Karlskronamusikerna Oskar Appelqvist och Linus Norda.Foto: Region Blekinge

Coronakrisen har blivit något av uppfinningarnas moder inte minst för kultursektorn. Som BLT tidigare berättat har Region Blekinge nu startat streamingar, sändningar, via internet med olika typer av framträdanden.

Nu blir det möjligt för dem som bor på äldreboenden att få önska musik som sedan spelas ”live” med mellansnack och hälsningar i den nyligen inrättade Youtube-kanalen, Scenkanalen Blekinge. Även om sändningarna riktas speciellt till den här gruppen, kan såklart alla som vill ta del av sändningarna.

Annons

Den första ”Önskestunden” kommer att inträffa på onsdag klockan 14, vilket också kommer att bli en fast hålltid även kommande veckor. Allra först har arrangörerna vänt sig till ett specifikt äldreboende i Olofström, som så att säga får provköra tjänsten.

De boende får välja låtar som sedan musikerna övar in på några dagar. Deadline för önskningar kommer att vara måndag klockan 12. (Se även Region Blekinges information härintill)

Den första gången kommer musikerna att vara Sofia Loell, sång, Oskar Appelqvist, klaviatur, Mikael Strömqvist, gitarr och Kristofer Johansson, trummor. Vid senare spelningar kommer flera musiker från Blekinge att få chansen.

Så här går det till

Önskestunden

Önska din favoritlåt!

Du som bor på ett av äldreboendena i Blekinge kan få din favoritlåt spelad av musiker på Musik i Blekinge.

Skicka in vilken låt du vill att musikerna ska spela, så kan du lyssna på just din favorit i en livesändning.

Du skickar din önskelåt till info@musikiblekinge.se senast måndagar kl 12.00 så spelas den följande onsdag kl 14.00 via länken https://www.youtube.com/watch?v=5ZddR79wdEU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1rNK78lpMqyXshhbKYx_4ZHp64eAqfo0XXNb4gjZv_1Rpz9_oI_AbtFsQ

Klicka här

Det går naturligtvis även att lyssna i efterhand och hur många gånger som helst via samma länk.

Region Blekinge har skapat denna möjlighet för våra äldre eller sjuka, att kunna få sin favoritlåt spelad av musiker på Musik i Blekinge. Onsdagarnas önskekonserter kan även ses av andra intresserade via samma länk.

Ditt namn kan komma att publiceras/nämnas i sändningen

Ingemar LönnbomSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons