Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Leif Engström får stort konstnärspris

Konst • Publicerad 9 november 2021
Leif Engström. Pressbild.Foto: Åke Andrén-stiftelsen

Konstnären Leif Engström är årets mottagare av Åke Andréns konstnärsstipendium på en halv miljon kronor. Engström har tidigare studerat vid Gerlesborgsskolan i Stockholm och utexaminerades från Kungliga konsthögskolan 2020. Han har haft flera separatutställningar och är representerad bland annat i Stockholm konst, Sveriges allmänna konstförening och Region Värmland.

"Leif Engström har med sitt utforskande och nyskapande måleri utmärkt sig som en av de ledande konstnärerna i en yngre generation i Sverige", lyder en del av motiveringen.

Syftet med stipendiet är att premiera en ung lovande konstnär. Förutom stipendiesumman får vinnaren också ställa ut sina verk på Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm. Årets pris delas ut den 16 november.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons