Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Lättade restriktioner påverkar inte Vallarna

Från den 15 juli genomförs ytterligare lättnader av restriktionerna. Teatrar kan nu ha sällskap om åtta personer sittande tillsammans, men för Vallarnas friluftsteater i Falkenberg blir det ingen större skillnad.
Kultur • Publicerad 14 juli 2021
Annika Andersson, Stefan Gerhardsson, Jojje Jönsson och Siw Carlsson medverkar i "Sommarbuskis" på Vallarna. Pressbild.
Annika Andersson, Stefan Gerhardsson, Jojje Jönsson och Siw Carlsson medverkar i "Sommarbuskis" på Vallarna. Pressbild.Foto: Bo Håkanson

När fas tre i lättnaden av pandemirestriktioner nu genomförs höjs storleken för sällskap med sittplatser – inomhus eller utomhus – på offentliga tillställningar som teater från fyra personer till åtta. Vallarnas friluftsteater fortsätter dock att spela föreställningen "Sommarbuskis" för 570 personer. Resten av de 1 600 platserna står tomma.

– Det ska fortfarande vara en meter mellan sällskapen och sällskap med åtta personer är inte den kategori som säljer mest. Oftast är det två personer som går på teater, det är inte så ofta som man är åtta, säger producenten Janne Andersson.

Annons

– Dessutom har vi sålt jättebra nu under juli, det blir svårt att gå in och ändra på arenan, fortsätter han.

Nästa steg ska enligt regeringens planering genomföras i september. Janne Andersson väntar på att kravet på avstånd mellan sällskapen ska tas bort och önskar att det sker redan i augusti. Han jobbar åt bolaget 2entertain som driver flera av Stockholms privatteatrar där man hoppas kunna spela för en större publik inför höstens premiärer.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons