Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Larm om kränkningar hos svenska spelföretaget

Mobbning, könsdiskriminering och systematiska kränkningar – nu larmar anställda på svenska datorspelföretaget Paradox Interactive om arbetsmiljöproblem, skriver nyhetssajten .
Spel • Publicerad 6 september 2021
Paradox Interactives kontor i centrala Stockholm. Arkivbild.
Paradox Interactives kontor i centrala Stockholm. Arkivbild.Foto: Gustav Sjöholm/TT

I en medarbetarundersökning genomförd av fackförbunden Unionen och Sveriges Ingenjörer svarar 44 procent av deltagarna att de blivit utsatta för kränkande eller felaktig behandling på jobbet. Underlaget bygger på 133 av företagets drygt 400 anställda i Sverige.

Extra illa är det för kvinnliga anställda i undersökningen. Bland dem svarar 69 procent att har upplevt kränkande behandling. Anställda vittnar även om en tystnadskultur i företaget, och om att bolaget skyddar förövare på chefsnivå.

Annons

"Paradox är nu i en process för att ta in en extern, neutral firma för att genomföra en grundlig granskning av våra processer och en omfattande medarbetarundersökning", skriver Paradox kommunikationschef i en kommentar till Breakit.

I samma veva som undersökningen presenterades internt förra veckan avgick bolagets vd Ebba Ljungerud. Storägaren Fredrik Wester, som efterträdde henne på vd-posten, säger till nyhetssajten att det inte finns något samband.

Paradox ligger bakom succéserier som "Europa universalis" och "Crusader kings".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons