Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Laleh gör ledmotivet till "Utvandrarna"

Musik • Publicerad 8 november 2021
Laleh gör ledmotivet till "Utvandrarna". Arkivbild.
Laleh gör ledmotivet till "Utvandrarna". Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

"Minnet av ett hav”. Det är titeln på Lalehs nya singel, som också blir ledmotivet till kommande storfilmen "Utvandrarna".

"Jag skrev låten efter att ha sett de första färdiga scenerna ur filmen och blev inspirerad av deras resa över Atlanten, den väckte känslan av att längta in på land. Jag ville skriva en låt om mod och tacksamhet och att lära sig att leva med minnet av ett hav", säger Laleh i ett pressmeddelande.

Annons

"Utvandrarna", som baseras på Vilhelm Mobergs klassiska roman, är regisserad av Erik Poppe och går upp på biograferna den 25 december. I huvudrollerna som Kristina och Karl-Oskar syns Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård.

Laleh släppte sitt självbetitlade och Grammisbelönade debutalbum 2005. Därefter har hon släppt skivorna "Prinsessor" (2006), "Me and Simon" (2009), "Sjung" (2012), "Colors" (2013), "Kristaller" (2016), "Postcards" (2019) och "Vänta!" (2019).

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons