Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Läckberg i bråk med Wallström efter kritik

Camilla Läckberg har ilsknat till på Sveriges tidigare utrikesminister Margot Wallström. "Jag förtjänar inte ditt förakt", skriver författaren på Instagram.
Tv • Publicerad 14 september 2021
Camilla Läckberg går till motattack efter Margot Wallströms kritik mot henne i programmet "Svenska Powerkvinnor".
Camilla Läckberg går till motattack efter Margot Wallströms kritik mot henne i programmet "Svenska Powerkvinnor".Foto: Anders Wiklund/TT

Förra veckan hade "Svenska powerkvinnor" tv-premiär på Viaplay – och serien fick snabbt kritik av recensenter för att fokusera för mycket på yta.

På måndagen anslöt sig Sveriges före detta utrikesminister till kören av kritiker i ett inlägg på Twitter, skriver Aftonbladet.

Annons

"Ska man skratta eller gråta åt att år 2021 skriver SvD om att kvinnor ”gifter ner sig” och en människa som kallar sig själv ”Powerkvinna” går runt i sitt nybyggda hus och säger att hennes garderob är det viktigaste rummet…?" skrev hon.

Går till försvar

I ett inlägg på Instagram går Läckberg (som i serien var den som utsåg sin garderob till husets viktigaste rum) till försvar – innan hon går till motattack.

”Jag kommer från en bakgrund av noll förmögenhet och kontakter. Mina föräldrar var båda sjukpensionärer och vi vände på varje krona. Jag satsade på skolan, jobbade div extrajobb, kämpade hårt, kom in på universitet och utbildade mig till civilekonom och byggde ett liv utan en krona med mig hemifrån..."

"Riktigt lågt"

Hon avslutar med att rikta sig direkt till Wallström.

”Nej Margot. Jag är stolt över vad jag som kvinna åstadkommit från två tomma händer. Och jag förtjänar faktiskt inte ditt förakt. Inte alls. Och dessutom – ni politiker pratar mycket om klimatet på sociala medier. VAD ger dig då rätt att sitta på twitter och gå till personangrepp på mig på det här viset? Lågt. Riktigt lågt Margot.”

Margot Wallström svarar Läckberg på Twitter och skriver att hon blev "förvånad och lite besviken" eftersom "Powerkvinnor" är ett ord som förknippas med makt.

"Ingen missunnar dig dina framgångar – tvärtom! Men jag hade trott att grunden till framgångarna har lagts i arbetsrummet. Din power är ju mycket mer än en välfylld garderob", skriver Margot Wallström.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons