1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kvinnohataren i Doggerland slår till igen

I tredje boken om Doggerland ställs polisen Karen Eiken Hornby inför svåra val – mellan djävulen och havet. Bella Stenberg följer med glädje hennes fortsatta äventyr.
Maria Adolfsson har skapat en ögrupp att trivas på – trots att Doggerland har bekymmer med brottslighet.
Foto: Caroline Andersson

Mellan djävulen och havet

Spänning
Författare: Maria Adolfsson
Förlag: Wahlström & Widstrand

Det finns en trygghet i att återvända – både som läsare och för polisen Karen Eiken Hornby som återvände till hembygden efter en olycka som slog sönder hennes liv. Havet och den karga naturen är läkande – och så lockande att besöka. Synd att ögruppen mellan Skandinavien och Storbritannien är påhittad.

Därmed inte sagt att det är tryggt i Doggerland. Karen har råkat ut för både det ena och det andra och det kryllar av fördomar, fylleri och kristna sekter.

Redan i första boken introducerades en kvinnohatande våldtäktsman som nu slår till igen. Samtidigt har världsstjärnan Luna i hemlighet kommit hem för att spela in sitt första album på tio år. När sångerskan försvinner hamnar det på den motvilliga kriminalinspektörens bord. Plötsligt har den lilla poliskåren två högprofilerade fall att mediehantera.

quote
En ytterligare bonus med en välskriven serie är att lära känna ön samt Karens vänner och kollegor.

Karen, ännu vresigare än vanligt, oroar sig för åldrande och att något inte står rätt till med kroppen. Hon vill hellre ta sig an våldsmannen än en vacker diva som nog bara tagit en paus. Dessutom är hon – fast hon skulle aldrig erkänna det – svartsjuk.

En ytterligare bonus med en välskriven serie är att lära känna ön samt Karens vänner och kollegor. Läsaren blir lika förvånad som öborna när regn och blåst följs av den varmaste våren någonsin. För Adolfsson använder årstiderna och de olika öarna för att ytterligare fördjupa berättelsen. Inte heller den här gången finns någon anledning att bli besviken.