1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kultur

Kungliga Operan stänger ner efter covidutbrott

Opera • Publicerad 7 april 2021
Kungliga Operan i Stockholm. Arkivbild.
Kungliga Operan i Stockholm. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

All verksamhet på Kungliga Operan i Stockholm har stoppats efter att drygt 15 medarbetare testat positivt för covid-19, skriver Dagens Nyheter.

Kungliga Operan håller sedan tidigare stängt för publik, för närvarande fram till 28 april. Men nu stoppas även operans medarbetare från att vistas i byggnaden.

Flera av operans avdelningar har drabbats av smittoutbrottet och beskedet om nedstängning gavs till medarbetarna under påskhelgen. Verksamheten stoppas i minst en veckas tid, men enligt Kungliga Operans vd Birgitta Svendén är det sannolikt att nedstängningen förlängs.

– Det är drygt 15 fall vi känner till. Det är utspritt över flera avdelningar, men inte ett klusterutbrott: det handlar i flera fall om personer som inte varit i närheten av varandra. Vi stänger ned för att se till att det inte sprids ytterligare, säger Birgitta Svendén till tidningen.

Hon uppger även att ingen av de medarbetare som har testat positivt i nuläget är allvarligt sjuk.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.